søndag, januar 14, 2007

yes, love

denne uka har vi studert filemon--antageligvis den minste boka i bibelen-25 vers- men du aa du,for en bra bok!naar du graver litt, sjekker historien bak boka, hvordan forholda var paa den tia, leser vers for vers, setter det sammen i en storre sammenheng, tolker det og setter det i perspektiv med ditt eget liv, er det helt utrolig hvor mye man faar ut av det!

det gaar opp for meg at bibelen er viktig.livsviktig.og hvor lett jeg har tatt paa det-at Gud har gitt oss saa mange sider, ord, sannheter, instruksjoner--uten at jeg studerer det ordentlig, tar tid til aa virkelig skjonne hva som staar der, og handle etter det..det er saa ofte jeg bare tenker paa meg selv, hva jeg faar ut av det, hvor mye jeg vokser, hva jeg laerer og opplever..men sannheten er at Jesus ba oss om aa legge av oss selv, sa HAN kan faa vokse..for tenkte jeg at det hortes saa hardt ut--at jeg maatte do, bli en slave etc..men det er jo motsatt--vi er slaver uansett--enten av verden eller av noe mer--og det er kun naar vi er slaver av Jesus, at vi er virkelig FRI..det er for mye til at vi virkelig skjonner det--men jo mer jeg innser at jeg ikke skjonner det, jeg fatter det ikke, klarer det ikke-jo mer kan jeg bli avhengig av Gud, la han faa kontrollen..slutte aa bekymre meg over hva andre tenker..aa frykte Gud mer enn mennesker. gudsfrykt.

konklusjon saa langt er--at jeg har det veldig bra, trives bare mer og mer,har blitt orntli gla i folka paa skolen allerede,har finni ut at middagsoppvask fremdeles ikke er spesielt goy, har bevist at norsk sjokolade er bedre enn sveitsisk!!(jeeej!--stor seier..1-0 til norge)--vi hadde en en stor sjokolade-test..takk til mamma karlsen.og jeg GLEDER meg til resten av dagene og ukene paa kings lodge,og til aa laere mer.--livet er digg.

og jeg savner alle hjemme i norge, australia, england, thailiand, amerika--og ellers i verden. fol deg truffet.

coventry paa lordag--kul katedral, skjonne jenter, rar jesus(antageligvis den saereste versjonen jeg har sett av jesus hittil i mitt 20 aarige liv..)

7 kommentarer:

Anonym sa...

I KNOW!! Freia melkesjokolade! Det tror jeg får en sikker førsteplass av det jeg savner mest. Resten blir man vant til. Freia melkesjokolade, Hval Don't stop-sjokolade, norsk vann, grovt brød, brunost, Meksikansk gryterett fra Toro, makrell i tomat (faktisk), Milo (hehe.. hva skal man ellers vaske ull med?), brødposer av god kvalitet (de herfra er bare sånne tynne greier), mellomleggspapir (til matpakka), grøtris, gløgg ;), Nidar marsipan og Safarikjeks. Det skulle dekke det meste. Cheers :)

nina sa...

jeg føler meg truffet solli! og du burde også føle deg truffet! I miss you!! godt å høre at du har det bra da!! vet du hva vi to skal spise til sommeren? sjokoladeis med klumper på avlang boks!! lage en liten skille på toppen, og hive innpå til vi blir skikkelig kvalme!! GLEDER MEG!

smask fra thailand:)

irene sa...

Føler meg også truffet!!!
Så herlig at du koser deg!
Helt enig i at Freia er best! Men jeg liker firkløver bedre enn melkesjokolade.. Så vet du det:)

Ha det kjempe fint med studering av Gud`s fantastiske ord!

Savner deg!
Klem fra Irene

Anonym sa...

1. Tess er ogsá digg. For er de lengste bőkene i Bibelen mer "ándelige" enn de smá og korte? Mange tenker (inkl. meg selv): "á, flinke og kristne meg som plőyer gjennom den lengste boka"? :) Nei. Jesus bryr seg ikke om du leser Bibelen baklengs 3 ganger om du ikke sőker Gud mens du leser. Alle bőkene i Bibelen er en gave fra Gud. Skattene dukker derfor ofte opp hvor du venter dem -minst-. ;)

Anonym sa...

sant saa sant annelies, du er en klok kvinne!som jeg savner! haaper vaare veier motes igjen snart!--snakker vi deilige sommer i deilige sandefjord??du er gull, min fellow freiasjokolade-savner.**

LIFE sa...

sssolli:i miss u already!!!

Anonym sa...

vet du no.
jeg fikk din blogadresse fordi jeg møtte søstra di på dna. også fortalte hu at du var i london. også gikk det bare slag-i-slag.
du og skjønn og solaktig:)