tirsdag, februar 27, 2007

pretty rubbish cup of tea yeah?

kjaere alle og enhver-- jeg har det fremdeles straalende! England, Nuneaton er fremdeles stedet, og Gud er fremdeles god. bedre og best for aa vaere helt noyaktig. jeg har hatt besok av min kjaere ellen, jeg har sett ringenes herre filmene(endelig) paa rad vell og merke--storskjerm, cadbury og langhelg,sweet mama,lest masse bibel og laert masse nyttig for kropp og sjel.og hjerte.

denne uka har vi 5. mosebok, Israels historie og loven. tenkte det kunne fort bli kjedelig-- men nope! (tildels takket vaere fabelaktig skoleledere)--loven er faktisk det eneste i bibelen som er skrivd direkte tale av Gud, dette er Guds ord og ikke noe annet. (jeg mener hele bibelen er Guds ord, men heller under inspirasjon av Gud..) saa hvorfor studerer vi ikke loven mer? selv om vi er satt fri fra den gjennom Jesus, kom han ikke for aa oppheve den, men oppfylle den--den er fremdeles pakka med visdom, Guds karakter og praktiske gode raad. tenkte den ville vise pekefinger- Gud, men hver lov er av kjaerlighet til menneskene- Gud visste hva som skulle til for at de skulle holde seg friske og sunne. den viser en kjaerlig, trofast Gud som aldri gav opp folket sitt, uansett hvor mange ganger de snudde Han ryggen.
swell: den medisinske laeren vi har finni ut i det siste, er i loven Gud gav for 3000 aar siden!..--han er ganske smart ja.

Israels historie fascinerer meg bare mer og mer, de er faktisk vaare "forfedre"-- det var de som var Guds folk, hadde enerett paa frelsen--det at vi som er ikke-joder i det hele tatt kan bli frelst er et mirakel-og noe vi burde vaere mye mer takknemlig for.. og at vi slipper aa ofre en haug med dyr hver gang vi synder, ha masse ritualer, er et enda storre mirakel-- at Jesus var det siste offeret. wow! for en naade. man skjonner lissom ikke helt hva man har, for man skjonner kontrasten til hvordan det var..
ellers er jeg stolt tante,gla i dere alle,gruer meg til avskjed,gleder meg til paaskeegg og baby, familie, fryd venner og gammen.
cheers!

ps: jeg har en tendens til aa gaa glipp av kodak-moments..saa kommer sterkere tilbake med bibder herfra..!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Fortsett med á ha et ápent hjerte!

Anonym sa...

Vi gleder oss så masse til påska. Da skal vi spise godteri, slappe av, trille turer og tante skal få skifte bærsjebleier... ;-)
Nå skal vi til Sandefjord i helga. Fredrik har kommet hjem og med flere overraskelser... I say no more.

PS: venter fortsatt på album i posten, men sender det og et lass med peacemerker så fort det kommer. -og det burde være snart...

Klem fra Elisabeth

Anonym sa...

solveig! så utrolig inspirerende for en ikke-på-bibel-skole-akkurat-nå jente å høre :) stå på! :D

når kommer du hjem? savner å være sammen med deg as...

btw, you look like SWEETNESS på det bildet der, so pretty! :)

go'klemm fra lille påsan oppi trondheim <3

Unknown sa...

solveig. du er bare helt fantastisk! Du tenker på en sånn måte at alt blir interresant! Og er så takknemli for at du deler disse tankene! Leser 5.mosebok nå å, å er sikker på at etter at jeg leste det her, får jeg mer ut av det! Du er et forbilde assss! Elsker deg virkelig, og Gud bruker deg! Mer enn du aner!

P.s: kjærsten til fredrik er like gammel som wenche!haha..overraskelse! I KNOW!

...dan sa...

du har'n!
les reglene på bloggen min.

Anonym sa...

Hei søster!!
Koser deg i england enda?
Livet i oslo er fremdeles deilig!! Kenya var utrolig bra(på alle måter)! Gleder meg til å se deg igjen Solveig! Vi kan fylle 3 netter med alt det vi har å prate om!!
Du er digg!! Våren kommer og det er digg!! Kaja er fremdeles tjukk og digg!! Og Veronica er super digg!!

(og kun for ordens skyld: Selv om dama er ung så er jeg fremdelses sjefen i hønsehuset!)

Anonym sa...

Vil bare si at jeg er ikke tjukk. Har kanskje lagt på meg noe, men det er fordi folk er så travle og går altfor korte turer med meg.

Men nå skal jeg på Blefjell til helga, og det gleder jeg meg til.
Da blir det turer.

Savner deg, Solveig!