mandag, september 14, 2009

shalom shalom

det er flere ting jeg har oppdaga, her er noen:

1. å bade i middelhavet hver dag er godt for en norsk sjel og en norsk kropp
2. det bor mange fine mennesker i israel
3. man er heldig som bor i norge og ikke er redd for krig
4. man kan bo i israel uten å være redd for krig
5. forskjellen er at det kan bli krig
6. sol er godt i små doser
7. israelerne er gla i god mat, dvs maten er god, dvs jeg spiser mye god mat.
8. å ha praksis i israel er fra 100 til 1000 ganger bedre enn å ha praksis i norge!!
9. jeg er gla jeg tror på jesus
10. å være ute midt på dagen kan sammenlignes med å gå rundt i en badstu uten dør.
11. å skulle prøve å sove her er enkelte ganger en ganske lik opplevelse. flaks jeg er utstyrt med et usedvanlig godt sovehjerte.
12. ingrid, berit, marit, mona, marita og halvard er fine mennesker.
13. det er håkon (hønefar#1), sidsel (hønemor#1) , astrid (bestemor#1) og solveig (bestemor#2) også
14. løskatter er ekle


kan også legge til at jeg nyter livet!! jeg er så sabla gla for å være her. det er forresten en veldig god følelse, og være et sted hvor du er gla for at du er. jeg tror dette blir både vondt og godt for hjertet på en gang, og det kan være at jeg 50 år fra nå er på israelsstevne med pinserull og synger bedehussanger om jødefolket mens benjamin spiller til. for dette landet og dette folket har allerede tatt seg godt til rette i hjertet mitt.

håper forresten alle har det bra!! jeg blir gla for mail og brev og alskens oppdateringer(les: freia melkesjokolade). og jeg er mest sannsynlig gla i deg!!

ps: adressa mi er:

Solveig Karlsen
Beit Scandinavia
HaSharon street 47
Bat Galim
Haifa, Israel

shalom shalom
her pleier vi å spise middag, denne gang sverdfisk ala astrid. yum!

vi var på en slags markering for pårørende til soldater som har falt i krigen. mye navn med plass til mange fler. sjukt.
astrid på kjøkkenet. skjønning. obs: sjekk bakervarerene i bakgrunnen, såkalt søsterkake, kan anbefales!

day at the beach, også kalt surfestranda (driit svære bølger, bikini og alt holdt på å gå føyken for å si det sånn). livet er godkjent av marit. solveig i brilla godkjenner også


berit og jeg (hører du pappa?;) utenfor biblioteket en flittig lesedag. selv dedikerte intelligente jenter trenger en pause i sola med jordbærjuice.

5 kommentarer:

nina sa...

ÅÅåå! Høres jo helt konge ut!! fytti, så heldige dere er! fortsett og kos dere, og jeg gleder meg allerede til dere kommer hjem og viser meg masse bilder:) stor klem fra nina, som er forkjølt og kunne trengt et par nurser (solli og marit selvfølgelig!) til å ta seg av meg..

Unknown sa...

jajajaja!! jeg liker deg!!! og jeg kommer sååå på besøk(du kjenner meg, jeg kommer mest sannsynlig ikke på besøk, men plutselig en dag så kommer jeg altså?!)

ELSKER deg!!

Elisabeth sa...

Så koselig å lese om hvordan du har det! Synes jeg ser deg med pinserull. Du blir en søt, gammel dame!! Vi kommer nok ikke på besøk, men gleder oss til du kommer hjem! I mellomtiden er det veldig stas med bloggen din. Stor klem fra storesøster

solveig sa...

åå ja, jeg kommer snart å viser deg bilder nina!! og god bedring, hvis det er mulig å bli bedre uten omsorg fra meg å marit, vi får eventuelt gjøre det over nett:) birgitte- da sees vi ikke i israel!!;) men det er helt greit for vi er av samme ulla, det føles godt å si jeg kommer på besøk men aint gonna happen!! vi sees til jul søstrene mine!!kan vi ikke ha pinserull sammen da elisabeth?? du er jo nødt som er pastorkone..! love love LOVE sol:)

Anonym sa...

Gleder meg til jul allerede! Men det er jo litt tidlig da. Men da kommer Solveig hjem og alle barna samles! Vi er kjempeglad for at du har det så bra, Solveig, og trives! En lang og god knuseklemm fra mamma