søndag, oktober 11, 2009

tida flyr i godt lag

jeg har et deilig liv!! det går nesten ikke en dag uten at jeg føler meg sånn skikkli takknemlig og heldig, født med gull i munn og skje i rompa. israel er

F A N T A S T I S K

og israelere er et varmt folk med mye sorg, mye glede, farger, kreativitet, liv, latter og urettferdighet. det er spesielt å være midt oppi det jeg har lest om hørt om så lenge som jeg aldri har skjønt/ skjønner. har kommet fram til flere konklusjoner, og en av de er at denne konflikten er innmari komplisert uten alt for mange gode løsninger og med veldig mange sider. jeg er glad jeg er vokst opp uten flyalarm og bomberom. jeg er også glad jeg ikke behøver å dømme hvem som har skyld i hva. skjønner og at mye av det vi nordmenn blir fora med i media tyder på at noen allerde har tatt på seg ansvaret for å fordele skyld. det er med andre ord ikke alltid like poppis å komme fra norge om dagen. men likevel er mennesker mennesker selv om vi er nordmenn, arabere, jøder, russere, drusere- vi er mødre, sønner, vi blir syke og vi er naboer, venner og lever sammen.

smakebit på hva det gode laget og jeg har flydd tida med (sånn bortsett fra midtøstenkonflikten, politikk, krig og fred):

gått i smale, sjarmerende gater i gamlebyen i jaffa
sett såpebobler i tel aviv

fått pakke fra den store kjærligheten

vært på beachen ala syden

sakte men veldig sikkert fyllt kofferten på deilige markeder

drikt granateple juice i akko

vært i lykkerus etter en å ha fått en god dose smak av norge

blitt drilla i sykepleie: berit og jeg aka beriii og slavei.

sånn ellers gleder meg til se min deilige familie og deilige venner, sette tenna i ribba og til de neste ti ukene!

5 kommentarer:

margrete sa...

Åhh, Solveig- jeg liker å se bildene! Ser ut som du får blandet antibiotika og greier. Nice! Kos dere med melkosjokoladen=)

Elisabeth sa...

i lovelove it!

Mirjam sa...

saa fine bilder sol! sjokoladen ser himmelsk ut, markedet ser fantastisk ut- digger alle fargene! lykkerus aa se deg paa skjermen i 3 minutter..du er saa savna!! kunne onske jeg kunne glede meg til oslovaar med deg, men ser veldig frem til litt sommer og masse host neste aar!! glad i deg ca 1000!! skvise-klem-helt-til-du-ikke-faar-puste..nesten fra mia:)

...dan sa...

ser ut som at kusine av min kusine har det bra. det er bra. da føler jeg meg.. bra.

solveig sa...

åå det er så kosli å få kommentarer!! åsså av så flotte mennesker da gitt!;) mags: jeg blander AB så det spruter! (bokstavelig talt, laf-benk er ikke et konsept her..) håper dere turtelduer har det bra i oslo uten meg! og ikke glem at det er uten meg;)
og mia- sommer og høst sier jeg bare!!pluss for all evig tid..
og fetter av min fetter- du er bra og det ser ut som du har det bra også. og hva er det? jo det er bra.